3/25/2011

Suklaakakku feat. mansikat & tomusokeri





Tässäpä jännä päivitys;

Innostuin tossa eräs päivä vähän kokkailemaan Tofu-keittokirjan ohjeiden mukaan...
Teinpä sitten pähkinäkastike-marinadin tofu-kuutioille ja riisiä, oli muuten ihan jepa, vaikka heitinkin kastikkeeseen vähän turhan paljon kookosmaitoa, koska se kookosmaito huijas mua! Se esitti olevansa kovettunutta, mut sitten tökkäsin lusikan läpi siitä vahakerroksesta ja sitten sitä vettä tulla lorotti sieltä.. Varmaan tuttu juttu kaikille kookosmaidon käyttäjille, mutta mulle ihan uus juttu ja sitpä vähän reilummin tuli kookosta. Mut pikku juttuja, kaikki syötiin kuitenkin!

Tänään samaisen keittokirjan innostamana kokkailin sitten tällaisen:


Seksikäs suklaajääkakku

1 pkt pehmeää tofua
2 dl kermaa tai soijakermaa
250g tummaa suklaata
100g piparminttu-suklaakaramellirouhetta (=Mariannerouhe)
1 dl hunajaa

Tarjoiluun: Kuumennettuja vadelmia ja koristeeksi tomusokeria

1. Sekoita pehmeä tofu ja kerma tasaiseksi. esimerkiksi sauvasekoittimella. Kuumenna seos kattilassa ja lisää joukkoon hunaja.
2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulanut suklaa sen jälkeen kuumaan tofu-kermaseokseen ja sekoita hyvin! Lisää myös karamellirouhe joukkoon.
3. Kaada seos kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan ja pakasta yön yli.
4. Ota jäätynyt suklaakakku pakastimesta noin 10 min ennen tarjoilua, jotta se ehtii hieman sulaa.


Saattaa kuulostaa teidän lihansyöjien korvaan ällöltä, mutta suosittelen! Tofu ei maistu läpi kakusta ollenkaan, ja mustakin tuntu, kuin olis pelkkää suklaata syönyt, joten vissiin aika hyvää, vaikken niin kauhean paljon tykkääkään suklaasta :3

Tää kirja on muutenkin tosi hyvä, mulla on ollut tää kaapissa siitä asti, kun aloin vegeilemään alunalkaenkin, eli jostain 2005-2006 asti (?) ja en ole vielä tehnyt täältä tietääkseni mitään, mutta nyt olikin sit hyvä aika alottaa. Tuolta löyty kyllä tosi hyviä ohjeita, joiden konkretisoinnin otankin sitten tehtäväkseni :) Syön muutenkin ihan liian epäterveellisesti, ja tofun ja lihan ravintoarvot on aika lähellä toisiaan, mutta tofuhan ei sisällä kolesterolia ollenkaan, mikä on pitkäntähtäimen suunnitelmalla hyvä juttu :p


2 kommenttia:

  1. Oi, nam mikä ohje! Täytyykin ottaa talteen.

    VastaaPoista
  2. Heippa Mikaela!

    Toivottavasti maistuu, mä diggasin ainakin ihan kympillä! Eikä kannata säikähtää hei oikeesti tota tofu-settiä :)

    VastaaPoista